1 de jul. 2012

Fragments impropis - Neurosis i Yndi Halda


Si en aquest blog ens podem declarar especialistes en alguna cosa és sobretot en la capacitat d’obrir noves seccions i després no continuar-les. Jo he decidit encetar-ne una a partir d’una de les meves obsessions: buscar semblances entre grups. 

I quan dic semblances em refereixo a fragments que alguns grups copien, amb o sense consciència. No vull que això es converteixi en un seguit de simples acusacions per plagi perquè en la majoria dels casos segur que es tracta més d’homenatges o de talls presos inconscientment.

Començaré amb dos grups que es podrien classificar dins el mateix estil o no depenent moltíssim del punt de vista des que es mirés i de com de prim volguéssim filar: Neurosis i Yndi Halda. Estic bastant convençut que aquests grups s’han escoltat mútuament, però en aquest cas són els d’Yndi Halda els que fan un tribut a Neurosis en la seva cançó We flood empty lakes, del disc Enjoy eternal bliss de l’any 2007. Per escoltar-ho millor val la pena posar el minut 07:58, quan comença la pujada amb la caixa.




Ara pot ser que pensis que la melodia principal sí que et sona d’alguna cosa. En el disc de l’any 2001 anomenat A sun that never sets de Neurosis hi ha la peça Falling Unknown, i al minut 10:53 es pot escoltar una melodia de veu que a mi em sembla molt semblant al fragment d’Yndi Halda.


Paranoia meva? Jutja tu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada