7 de nov. 2009

Els 4 perquès d'Entourage

(de fet n'hi ha més de quatre; si voleu afegiu-los vosaltres)

1 Perquè és una sèrie de la HBO

2 Perquè hi ha en Johnny Drama. En Kevin Dillon fa el paper de la seva vida (en tots els sentits de l'expressió).

3 Perquè hi ha l'Ari Gold. Simplement l'ànima de la sèrie. No se pas d'on ha sortit en Jeremy Piven, però el seu personatge es menja amb patates al senyor Hank Moody (David Duchovny) i no te res a envejar-li a en Barney Stinson (Neil Patrick Harris). Aquí en teniu la demostració SPOILER:











Ho confesso. Això dels perquès és una excusa barata per poder penjar uns quants videos de l'Ari Gold. Però és que són tant bons que no podia deixar de compartir-ho amb vosaltres, estimats lectors. Però ara que el mal ja està fet, ja aprofito la tirada per dir quatre coses més que tenia ganes de comentar. Primer de tot, vull dir que parteixo de la base de que Entourage esta dins la mitjana de qualitat de les sèries de la HBO; està a anys llum de les obres mestres d'aquesta cadena però vaja, que ser de la HBO ja ho diu tot.

El que tenia ganes de comentar doncs, fora del context dels perquès ja, són els aspectes negatius de la sèrie. Sobretot el personatge que representa la contrapartida definitiva a l'Ari Gold: l'Eric Murphy. És una llàstima que un dels personatges amb més protagonisme de la sèrie hagi de ser com ell. Establint un relació comparativa igual que l'anterior, aquest cop es podria dir que la interpretació que fa l'actor és pitjor que la de'n Jack i en Charlie de Lost junts (d'aquests no val la pena saber ni el nom dels actors), recordant-me algunes vegades fins i tot a la inexpressivitat del gegantí Horatio de CSI Miami. Per culpa seva -per extensió culpa dels guionistes - gran part dels episodis de la 6a temporada rebaixen el nivell bastant alt que s'havia mantingut des del primer episodi de la primera temporada, esdevenint capítols més dignes d'un culebró que d'una sèrie de la qualitat d'Entourage (seriosament, a qui putes li importen les novies de l'Eric??? a més, n'hi ha una que no val gaire per res. La Sloan si que està bona però).

Definitivament, els puntals de la sèrie són en Drama i sobretot l'Ari, ja que pel que fa a la resta de personatges, ni en Turtle ni en Vincent Chase maten gaire. Bé, fent una valoració una mica benevolent, podem dir que en Turtle és un tio que cau bé i te alguns punts a favor (quan la SPOILER Jamie-Lynn Sigler li fa una manola durant un viatge en avió SPOILER), i també es podria dir que no estaria del tot malament tenir a un tio com en Vincent Chase de company de "pis".

Però vaja, una sèrie amb un plantejament argumental tant atractiu i amb tant joc com el de Entourage es pot permetre el luxe de tenir alguns errors en segons quins actors i en la caracterització de segons quins personatges. Total, al final només acabes desitjant poder portar (encara que sigui durant una trista setmana) el nivell de vida que porten els 4 protagonistes i només t'acaba important el que seria el quart i més important perquè:

4 Perquè hi surten la hòstia de ties, i totes estan fotudament bones


Puntuació: 7/10 (escala de valors on els Simpsons tenen un 10, els Sopranos un 9'5, How I met your mother un 7'5, Dexter un 6, Lost un 5 i Heroes és una puta merda)


Mr.Pink

7 comentaris:

  1. Bon dia.

    Estic totalment d'acord amb el post, Entourage no deixa de ser el que els espectadors volen veure - tetes de la talla 95-100 i personatges com tothom voldria ser (alguna cosa més que diners? no...)-.



    Però com que soc jo i només entro a comentar tonteries... DEXTER un 6?!?! Ho haveu vist!!!!! La mare que ens va parir!!!!!!!!! Dexter és una bocanada d'aire fresc a tot el putíssim gènere al qual pertany, si així l'hi sumem una supèrbia interpretació per part de Michael C. Hall i un treball de fotografia sublim, ens queda una de les millors series dels darrers anys.

    He dit.

    ResponElimina
  2. Anònim10.11.09

    Hahahahah bé bé, piques piques xDDDD

    No dic pas que Dexter sigui dolenta (de fet, li he posat un 6 precisament perquè algú es vingués a queixar -es mereix un 6,1), però potser és la sèrie que m'ha decepcionat més de les que he vist últimament: hi tenia tantes esperances posades als primers capítols de la primera temporada que el desenllaç tant ultratípic (SPOILER perquè putes havia de ser un collons de trauma de la infància????? SPOILER) em va deixar totalment desencisat. I la segona temporada em va cansar bastant, la veritat. Dacord, la senyora Lila Tournay està molt bona, però com a personatge i com a actriu deixa bastant a desitjar.

    I la fotografia esta bé, si. Però últimament tot el que es fa (del nivell de Dexter) te una fotografia acollonant. I en Michael C.Hall és un gayer que es folla a polis negres.

    Ah si, i quan tingui un personatge del nivell de l'Ari Gold o de'n Hank Moody, fes-m'ho saber xD

    iiiii una altra cosa. The Wire si que és una bocanada d'aire fresc. Al seu costat, Dexter no és res més que un simple Remix de CSI Miami, i sense l'Horatio

    Mr.Pink

    ResponElimina
  3. Anònim13.11.09

    Però està molt bona, i com parla... Lila, Lila.

    Tòmpsen

    ResponElimina
  4. Et trencaré les putes cames. Que no facis un puto comentari ja em toca els ous; però que a sobre, quan et decideixis a fer-ho, escriguis aquestes putes merdes si que em rebenta. Demà et rebentaré el puto bombo de la bateria en tota la puta cara i li dire a en Marçal que et cardi totes les putes baquetes pel cul, una per una i de través, TROS DE SUBNORMAL.

    ResponElimina
  5. Anònim18.11.09

    Que cordons i tinc a veure jo, no ser perquè mi fots al mig jaj. Tu si ke amb rebentes.
    Amb Dexter amb un 6,1 va sobrat, hi estic decor però tot i axis la Lila esta tremenda això no ho negaràs.
    El que no amb queda clar es que a Enturage un 7 i Dexter un 6 aquesta escala de valors esta treta per % de truenos o ke?. Un 7 jajaj. No el mereix pas.

    Chello

    ResponElimina
  6. Anònim23.11.09

    Home, esta clar que si funcionés per % de truenos entourage tindria un puto 10 xDDDD D'acord, vist en fred, potser si que el 7 és excessiu. He de dir que quan vaig escriure l'article m'acabava de deborar tota la sèrie en pocs dies i la meva visió potser no era del tot objectiva.

    Li deixarem un 6'5, va. I mai més tornaré a posar nota a res, que és una collonada.

    ResponElimina
  7. Interessant l'escena de veure en Marçal disposant les baquetes al cul d'en Carles, estaríem parlant del millor moment que ha viscut el bloc? Muahahah!!! jo aposto a que si.

    The Wire encara no l'he vist... per veure-la en línia no val la pena, només l'he trobat en una qualitat nefasta, i per descarregar-la... collons quina mandra (-te la podries comprar? -compr..que?).

    I pel que fa al personatge de Dexter... es clar, no està a l'altura de personatges com en Hank Moody (salvant les distàncies de gènere i, sense comptar l'última temporada on ja no saben que més parir, ni d'on treure més ties bones...), crec que la seva interpretació se’n salva molt però que molt bé. En definitiva, no perquè el global o el resultat final de la seria pugui ser una decepció a de desacreditar un bon actor com el gayer de’n Michael C. Hall.

    ResponElimina