4 de jul. 2009

Comparativa: cocaïna vs. heroïna

Es diu que les drogues són el millor instrument per mesurar l’estat real de l’economia d’una societat perquè són el mercat que més s’adapta al consumidor i no per això deixen de generar guanys. Com que estem en aquesta època de crisi he decidit fer la comparativa de les més famoses de les drogues dures (si has de fer quelcom fes-ho bé).

Per un cantó tenim la cocaïna, la droga de l’esperança. Procedent d’una planta del sud d’Amèrica que els indígenes utilitzaven per combatre la pressió de les alçades extremes i els dolors varis, l’home blanc no s’ho va ni pensar a l’hora d’exportar-la. Fa uns anys era la droga dels rics, però amb el canvi social s’ha filtrat a tots els estrats i s’ha convertit en la més consumida, fins i tot més que els porros.

I a què és deguda aquesta popularitat? Segurament la causa sigui que és una font d’energia inesgotable i fa tolerable tot allò que a normalment no es pot suportar. És el mètode ideal per rendir: a la feina, al llit, de festa i a qualsevol altra situació en la què es necessiti un alt rendiment. Apart, és molt fàcil de prendre, no deixa residus visibles, i si un no es passa és molt difícil que l’altre gent s’adoni que l’ha consumit. És la facilitat en droga.

En contraposició amb això hi ha el seu preu elevat, uns 60€ el gram, i el fet que quanta més se’n consumeix més se’n vol i no té límits per ella mateixa. Vull dir que si hom s’ho proposa pot ficar-se’n fins que se’n cansi o fins que el nas li faci tant mal que no pugui ni respirar.

Els problemes de salut són principalment el desgast de l’os nasal, de les genives i la conseqüent caiguda de les dents.

Si teniu pensat que a les vostres vides hagi de nevar amb freqüència més val que aneu estalviant per comprar-vos una dentadura i un pont nasal nou, que no són barats (consultar preu a dentista habitual). Si teniu solucionat el problema dels diners gaudiu-ne i viviu cada dia al màxim.

L’heroïna és una de les drogues que estan més mal vistes perquè se la considera la culpable de la transmissió del SIDA a un tant per cent molt alt dels seus consumidors durant els anys ’80 i ’90, tot i que la culpa la tingués el fet de compartir xeringa.

Es tracta d’un compost fet a partir de morfina i tallada amb elements varis que van des de la quinina o la llet amb pols a altres drogues que es va popularitzar a la dècada dels ’80 en els sectors més decadents de la joventut. Cal dir que aquests ja eren decadents abans de consumir. Amb el pas del temps la gent va deixar d’utilitzar-la, segurament per por, però ara està tornant.

És una droga barata, uns 25 € el gram, i permet una alienació no comparable a res més. A més a més té un límit per si mateixa, perquè immediatament després del seu consum no s’hi pot tornar.

El problema principal rau en el fet de la seva administració per via endovenosa. Primera perquè això per si sol ja no fa gràcia, i segona perquè és poc higiènic. Això també fa que sigui molt difícil de controlar i com que sempre està tallada diferent pot esdevenir en una mort per sobredosi. Per evitar això s’ha d’intentar trobar un camell de confiança i compra-li sempre a ell.
L’altra punt en contra és que las majoria d’heroïnòmens es tornen totalment inútils per fer qualsevol altra cosa, i és clar, llavors han de robar, viure al carrer, etc.

Si superes aquests petits problemes i estàs convençut que podràs conservar la feina, menjar sa i fer esport, ni t’ho pensis. Segueix sempre el protocol d’estrenar xeringa, desinfectar el braç amb alcohol (el vi no compta) i no passar-te amb la dosi. Si ho fas bé viuràs a l’Olimp.

En resum, si el què busques és gaudir al màxim de la vida i deixar cada moment gravat per la posteritat, la coca és la teva droga.

Si en canvi prefereixes una vida plàcida i dedicada a la reflexió, punxa’t, i viuràs com un autèntic filòsof grec.





Thompson

8 comentaris:

  1. La veritat és que la teva comparativa és molt completa i encertada, només hi trobo a faltar un anàlisi dels consums actuals.
    Jo que amb aquests temes sóc bastant poruc m'escandalitzo cada vegada que algú em comenta les farres que es munten les generacions que ens segueixen i fins l'estiu passat diria que el consum de cocaïna estava a uns nivells escandalosos mai vistos que responien a un 'estat del benestar' immerescut i poc valorat. Suposo que a tothom li sobrava la pasta i no hi havia debat possible entre la festa que suposen 15€ de costo i la de 60 de cocaïna. Però el què ara ja no tinc clar és que el jovent pugui mantenir aquests nivells i em pregunto si la penya ara aguanta els caps de setmana a base de cervesa i algun porro, una opció molt més econòmica (no sé perquè però no m'entra al cap que la gent o esnifi o es punxi).
    Per altra banda només afegir que m'espanta força tot aquest domini teu de la matèria (tot i que no em sorprèn!) i que si alguna hora m'he de decidir ja saps que prefereixo una vida plàcida, però el tema xeringues no m'apassiona massa, hi ha alternativa?



    Sir Panther

    ResponElimina
  2. Anònim9.7.09

    Ho cremes i t'ho fumes Sir Panther! ;)


    Txili pu

    ResponElimina
  3. Anònim9.7.09

    Només tres anotacions a les reflexions de Thomson:

    Primer, la cocaïna no és una bona droga per rendir més al llit. Tot i que és veritat que aquesta droga t'aporta certa activació, segons el seu nivell en sang i el temps que hagi passat de l'última clenxa, t'impadirà l'eracció i aconseguir l'orgasme.
    I sí Thomson, ben citats els problemes de salut "el desgast de l’os nasal, de les genives i la conseqüent caiguda de les dents". Però tinguem en compte que aquests només són alguns dels problemes que ocasiona, i són problemes a llarg termini, de consums prolongats i a grans dosis. A curt termini poden aparèixer molts d'altres problemes que potser ara tampoc és el moment de detallar.
    I per acabar, no et pots ficar cacaïna fins que te'n cansis o fins que el nas et faci tant mal que no puguis ni respirar, amb el consum excessiu de cocaïna també hi poden haver sobredosis, parades cardíaques...

    Bé, per avui ho deixem aquí!

    Salut i a corre,


    Txili pu

    ResponElimina
  4. Anònim9.7.09

    Una bona comparació entre drogues però a mi cap de les dues macava de fer el pes, crec que no amb podràs pas convèncer d'aquesta manera jaja.
    llegint el que heu comentat pel meu cap s'han creat una serie de preguntes:

    Thompson comentes que un gram de cocaïna pot costar uns 60€, amb aquesta quantitat en tens per un dia o nit de festa? deixant a part que el dia següent et pots despertar pensant que en vols més clar.

    Les dues drogues crean la mateixa addicció, pot ser que l'heroïna ho sigui més que la cocaïna o només es un producte de la meva imaginació?

    I l'ultima, crec que amb la cocaïna pots prendre altres drogues com alcohol o porros no, diguem que ets conscient els actes que fas, amb l'heroïna ets conscient ho realment es el rollo transpoting que t'estires a terra i tornes al cap d'un rato?

    Com podeu veure soc noob amb aquestes drogues, molt millor si no n'hem de prendre cap.

    Norkem

    ResponElimina
  5. Després d'un llarg recorregut dins d'aquest món i d'haver provat gairebé qualsevol cosa he de dir que em quedo amb la cocaïna (tot i que la Catwoman sempre serà la meva heroïna).

    Aquesta elecció, més que una qüestió de gustos o diners, va lligada a l'estil de vida que duc: un excés de producció de plantes i perfils en molt poc temps o una agenda massa plena de "menaix a trois" a vegades m'impedeixen poder tirar sense alguna petita ajuda (aquí és on he de desmentir les paraules de la Txili pu).

    No obstant, per evitar seqüeles físiques, jo prefereixo prendre un gramet cada matí barrejat amb la llet amb colacao.

    I que ningú us enganyi, ja porto 15 anys dins d'aquesta rutina i, lluny d'ocasionarme cap efecte secundari, la cocaïna s'ha convertit en la clau de la meva existència; gràcies a la meva fidel aliada, fa relativament poc vaig poder escriure "On the road", el meu quart llibre, i actualment estic preparant un recull de vivències personals que s'anomenarà "Post office", el qual publicaré juntament amb un CD de cançons compostes per mi durant l'estiu passat que he titulat "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band".

    Au doncs, no feu cas a aquests ignorants i cardeu-vos merda fins a rebentar; us compreu una màquina d'escriure o una guitarra i us fareu tant rics i estareu tant sans com jo.

    Mr.Pink

    PD: colla de cabrons, com pot ser que aquesta puta merda tingui més comentaris que el meu interessantíssim article sobre Lost i J.J.Abrams, eh???!!! xDDD

    ResponElimina
  6. La droga ej maaaaaaaala, y Terry Gilliam ej peor.

    I fins aquí la meva aportació a aket interessantíssim post XD

    ResponElimina
  7. yulia2.10.11

    M'ha donat la sensació de que aquest article és com haver vist Trainspotting sense haver vist Requiem for a Dream.

    No he pillat la ironia?
    És un text d'apologia?
    El word li va jugar una mala pasada a en Thompson i li ha borrar el paràgraf d'afectes secundaris...?

    Parlo des d'un punt de vista inexpert, però vaja, les secueles mentals que pot provocar la cocaïna i el mono que et deixa la heroïna són mundialment coneguts... no?

    Deixant de banda aquest article, vull dir que cada cop m'agrada més com el Thompson es posa nazi, i que he disfrutat tant amb els articles de Keourac, com de la nostàlgia del Harcore Punk Melòdic, com els d'arquitectura. M'han servit bàsicament per voler rependre “En la Carretera” (que vaig deixar a la vintena plana fa uns anys...), començar a escoltar un grup que havia sentit a parlar però mai havia fet l'esforç d'escoltar-ne un disc (ho sento, Thompson) i descobrir que la religió també pot tenir una part bona: fotre's fins el cul de vi sagrat (heroïna o coca en aquest cas) a l'esglèsia de l'Ando deu ser realment una experiència religiosa.

    Enhorabona pel blog

    ResponElimina
  8. Redéu, ha estat una casualitat brutal trobar aquest comentari a un post tan antic. És evident que l'estudi que vaig dur a terme per fer aquest escrit va ser nul i que tot plegat és resultat de la verborrea amb la qual gaudeixo tant.

    Però estic molt content de què els altres articles serveixin d'alguna cosa i que comencis a escoltar Satanic Surfers perquè són un dels millors grups de punk-rock.

    Gràcies!

    ResponElimina